Warme Chocolade melk met kaneel.

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Dit weekend is het zover Sinterklaas komt aan in ons kikkerlandje.

Langs de kant staan met warme jas, muts en handschoenen aan wachtend op sinterklaas met zijn pieten.

Als de zakken gevuld zijn met pepernoten en de Sint je een handje heeft gegeven is niks zo lekker om daarna met zijn allen een heerlijk kop warme chocolade melk te drinken met een lekkernij.

Dit is mijn recept voor warme chocolade melk.

 

Wat heb je nodig;

250 ml melk (of plantaardige melk)

1,5 eetlepel goede kwaliteit  cacao poeder (zonder suiker)

2 theelepels kaneel

1 theelepel palmsuiker, agave siroop of honing (als je van zoet houd gebruik dan meer)

Klein snufje zout (dit versterkt de cacao smaak)

Zelf klop ik altijd beetje melk op als topping maar als je minder gezonde variant wilt kan je slagroom gebruiken.

 

1) Verwarm de melk, kaneel en in mijn geval palmsuiker zachtjes op laag vuur.

2) Verwarm het rustig tot dat het tegen het kookpunt aan zit en voeg dan de Cacao toe.

3) Laat het nu nog even 5 minuten rustig op het vuur staan.

4) Als je een topping wilt kan je melk of slagroom opkloppen voor een extra touch.

Geniet van je Chocolade momentje!

DSC_0150

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *