Ik ben echt gek op stoofperen en ben altijd weer blij als ze weer in de winkel liggen. Ik had nog een aantal stoofperen over en had zo’n trek in iets lekkers dus ging ik de keuken in en na 60 minuten stond deze heerlijke cake er.
De structuur van de cake is compact en klein beetje zwaar dus je hoeft maar kleine stukjes aan te snijden.
Ik heb veel verjaardagen deze maand en vind het zo’n leuk taartje geworden dat ik er nog een aantal ga bakken als cadeautje om mee te nemen.
Mijn klanten die deze week voor een behandeling kwamen in de salon hebben mijn nieuwe baksel goedgekeurd!!
Wat heb je nodig;
Ongeveer 4 gestoofde peren ( recept stoofperen, dit keer wel de peren wel zonder bietensap gestoofd)
200 gram speltbloem
1,5 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
2 theelepels kaneel
70 gram honing
75 gram gesmolten boten
3 eierdooiers
3 eiwitten geklopt
Ik heb een hoogmodel springvorm 18 cm gebruikt omdat ik een wat hoger taartje wilde hebben en niet zo groot. Als je een grotere bakvorm gebruikt moet je het recept aanpassen kwa hoeveelheid.
1) Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
2) Snijd de stoofperen in mooie plakken en bedek de bodem van de vorm met de stoofperen. Let erop dat dit de bovenkant wordt dus dat mag er wel beetje mooi uitzien.
3) Voeg bakpoeder, zout en kaneel bij het bloem en zorg dat dit goed vermengt is.
4) Voeg de honing en eidooiers bij de gesmolten boter. Doe dan beetje bij beetje het bloem bij het botermengsel en zorg dat je dit goed vermengt met elkaar.
5) Klop de eiwitten goed op en spatel dit luchtig door het beslag.
6) Verdeel nu het beslag gelijkmaking over de peertjes heen.
7) Nu kan de vorm voor ongeveer 35 minuten op 180 graden de oven in. Let wel op elke oven is anders dus houd het goed in de gaten.
Dit is het resultaat, je zou eventueel ook nog een beetje poedersuiker eroverheen kunnen strooien voor een leuk wintereffect.
Je ziet dat het een compacte cake wordt waardoor het een beetje tussen een cake en taart in zit.