Ik eet zelf bijna nooit vleeswaren of zoetigheid op brood, je zou denken dat er dan nog maar heel weinig overblijft om op je brood te eten maar niks is minder waar.
Nou scheelt het al dat ik niet elke dag brood eet en als ik een broodje eet dan is het vaak met een hummus of groenten spread.
Laats heb ik een spread van zongedroogde tomaten gemaakt en dit was zeker een succes. Je kan dit gewoon in een schone pot paar dagen in de koelkast bewaren.
Wat heb je nodig;
- 200 gram zongedroogde tomaten in olie
- 150 gram walnoten, 24 uur geweekt in koud water. (heb je hier geen tijd voor laat ze dan 3 uurtjes in kokend water staan)
- kleine handje fijn gesneden peterselie
- 2 eetlepeltjes met olie van de zongedroogde tomaten
- peper en zout naar smaak.
Doe alle ingredienten in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix alles goed tot dat alles glad is, voeg eventueel klein beetje water toe als dit nodig is op een dikke pasta te krijgen.