Pompoenpitten Roosteren

Gooi jij na het schoonmaken van de pompoen altijd de pitten weg? Niet meer doen, je kan de pitten laten drogen en zaaien in je moestuin of heerlijk roosteren voor over een salade of snack.

De pitten kan je roosteren in een koekenpan of in de oven. Als je de pitten hoort poffen net als met popcorn zijn de pitten klaar.

 

Wat heb je nodig;

pitten van een pompoen

1 eetlepel olijfolie

1/2 theelepel kaneel

1/2 theelepel kerrie

1/2 paprika poeder

1/2 theelepel grof zee zout

1/2 theelepel peper

 

1) Verwarm de oven voor op 150 graden of als je de pompoenpitten in de koekenpan roostert zorg dan dat je pan goed heet is.

2) Maak de pompoenpitten goed schoon en laat ze drogen.

3) Meng de pitten samen met de kruiden en olie goed door elkaar.

4) Strooi de pitten uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.

5) Plaats de plaat voor ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven of rooster de pitten voor paar minuten op middel hoog vuur in de pan tot dat deze goudbruin zijn.

De pitten kan je goed bewaren in een lucht dichte pot.

 

 

DSC_0405

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *