Pizza

Jeetje wat een mooie dagen hebben wij al achter de rug. Wij hebben echt genoten van de vele uren buiten in de tuin en de barbecue die weer werd aangestoken.

Wij hebben ook pizza gebakken op de barbecue, dit gaat heel erg goed en de kinderen vinden dit ook erg gezellig.

Mijn favoriete pizza is met parmaham, mozzarella en pesto. Ik deel nu recept hoe je deze zelf kunt maken. Je kan natuurlijk zelf beslissen wat je op de pizza doet.

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s;

350 gram bloem

7 gram gist

250 ml lauwwarm water

5 gram zout

halve eetlepel suiker

1 eetlepel olie

5 eetlepels tomatensaus

1 bol mozarrela 

100 gram geraspte kaas

4 plakjes parmaham

3 eetlepels pesto (ik heb zelfgemaakte rucola pesto gebruikt zie recept op de website)

1 rode uit 

peper en zout naar keuze 

Wat moet je doen;

  1. Steek de barbecue aan, de barbecue moet goed heet worden maar wel verstandig om de kolen aan de zijkant te doen anders verbrand de onderkant van de pizza te snel.
  2. Leg een pizzasteen op het rooster en zorg ervoor dat deze goed warm word voordat de pizza erop gaat.
  3. Doe de bloem in de kom en doe zout aan de ene kant en gist aan de andere kant zodat het elkaar niet raakt.
  4. Doe olie en suiker in lauwwarme water en doe de helft bij de bloem.
  5. Mix alles goed door elkaar en voeg de andere helft van het water steeds een beetje toe. Ik gebruik altijd keukenmachine maar dit kan ook zeker op de hand maar dan moet je even wat langer door kneden.
  6. kneed alles goed door tot dat het een mooi deeg is. Ongeveer voor 5 minuten met de keukenmachine en 10 minuten als je met de hand kneed.
  7. Haal het deeg uit de kom en kneed het even voor 1 minuutje goed door.
  8. Vet de kom een beetje in en laat het deeg voor ongeveer 60 minuten rijzen met een schone theedoek erover. Wij hebben een stoomoven en laten het daarin rijzen.
  9. Na 60 minuten haal je het deeg uit de kom en maak je er 2 mooie bollen van.Laat dit nog 15 minuten rusten.
  10. Druk de deegbollen plat met de handen, doe dit gelijk op een bakpapiertje. Rek het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uit tot dat het steeds platter word. Let er wel op dat niet te dun word en te groot zodat het nog wel op je pizza steen past. Je kan ook deegroller gebruiken.
  11. Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem en strooi wat geraspte kaas erover heen.
  12. Verdeel de uien over pizza en nu kan de pizza op de barbecue. Zelf heb ik wel bakpapier eronder gelaten omdat ik dit makkelijker vind.
  13. houd de pizza goed in de gaten vooral de onderkant. Zodra de pizza mooi bruin is kan hij van de barbecue af en kan je met mozarrela en parmaham de pizza afmaken.

Smullen maar!!!

Pizza kan je natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *