Heerlijk die grote keuze aan vers fruit in de zomer, ik eet momenteel veel perziken en nectarines.
Ik had zoals ik wel vaker doe een beetje te veel fruit ingeslagen voor deze week dus er lagen een aantal nectarines op de fruitschaal waar ik echt even iets mee moest doen.
Ik had nog geen idee wat ik ervan ging maken maar ben begonnen met een compote van nectarine met kaneel te maken en voordat ik het wist kwamen er kleine taartjes uit de oven.
Ik kon nog net een foto maken van deze kleine gebakjes want ze waren heel snel op.
Wat heb je nodig voor 4 taartjes;
5 nectarine
8 plakjes bladerdeeg
kaneelstokje
1 eetlepel honing
theelepel melk of een eidooier
- Snijd 3 nectarine in kleine blokjes en verwarm dit samen met het kaneelstokje, honing en klein scheutje water in de pan op laag vuur.
- Laat de nectarine op laag vuur zacht worden tot dat er een compote ontstaat.
- Ik heb cirkel gebakjes gemaakt waardoor je 2 verschillende maten stekers moet hebben (kan ook met een glas).
- Steek 2 cirkels uit van het zelfde voor maat en steek uit 1 cirkel een kleiner cirkeltje uit zodat je die als rand neer kan leggen.
- Zorg ervoor dat je de rand klein beetje nat maakt zodat het bladerdeeg goed plakt en leg de rand op de cirkel.
- Snijd de overige nectarine in mooie plakjes.
- Verdeel de compote over het bladerdeeg en blijf binnen de rand.
- De gesneden schijfjes verdeel je over de compote en strijk eventueel de rand van bladerdeeg nog in met een beetje melk of eidooier.
- Nu kunnen de gebakjes voor ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden mooi goud bruin worden.
Je kan in plaats van de compote ook een jam gebruiken.