Herfst Pompoencake

Stond vorig jaar al op mijn verlanglijstje maar het was er niet van gekomen. Nu het Pompoen tijd en herfstachtig weer is werd het wel eens tijd om een pompoencake te bakken

Ik vond de cake verassend lekker, snel en makkelijk om te maken. De cake was een dag later net als dat  je met een wortelcake hebt nog beter van smaak.

 

Wat heb je nodig;

300 gram speltbloem

100 gram gesmolten  boter

3 eieren

2 theelepels bakpoeder

snufje zout

250 gram geraspte pompoen

2 eetlepels speculaaskruiden

1 eetlepel kaneel

50 gram palmsuiker

3 eetlepels honing

 

1) Verwarm de oven voor op 180 graden

2) Meng de geraspte pompoen, honing, palmsuiker, gesmolten boter goed door elkaar.

3) Klop de eieren een klein beetje op en voeg deze al roerend bij het mengsel van pompoen

4) Meng daarna de bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en snufje zout door elkaar en voeg dit langzaam bij het pompoen mengsel en roer dit langzaam tot een mooi beslag.

5) Bedek een bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag in de vorm. Nu kan de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Check of de cake gaar is door een prikker in de cake te prikken en als die schoon eruit komt is de cake gaar. Deze cake blijft wel beetje plakkerig en nat.

 

 

DSC_0417

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *