Zijn jullie ook zo gek op gevulde speculaas?? Ik had nog spijs in de koelkast liggen en de kinderen wilde kruidnoten bakken. Ik hield wat deeg apart en maakte er gevulde kruidnoten van.
Je raad het al deze kruidnoten hebben de avond niet gehaald!!
Wat heb je nodig;
50 gram koude roomboter
40 gram donkere basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels speculaas kruiden
1/2 eetlepel kaneel
snufje zout
3 eetlepels melk
- Meng alle ingrediënten behalve het spijs goed door elkaar en kneed dit tot een mooi deeg.
- Laat het deeg eventueel even rusten in de koelkast. Ik maak het deeg meestal een dag van te voren. Heb je hier geen tijd of geduld voor kan je gelijk aan de slag.
- Maak kleine bolletjes van het spijs. Maak een bolletje van het deeg dat net iets groter is dan je bolletje spijs.
- Maak het bolletje deeg een beetje plat en leg daar het bolletje spijs op. Vouw het deeg om het spijs heen en rol dit tot een kruidnoot.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten. De tijd dat ze erin moeten hangt een beetje van de grote van de kruidnoot af houd ze dus goed in de gaten.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnoten afkoelen.
Dit recept is ongeveer voor 30 kruidnoten, wil je er meer maken verdubbel dan het recept.
Ik heb zelf iets grotere kruidnoten gemaakt.