Als ik aan de kerst in mijn kindertijd denk komt altijd de kerst samen met mijn oma naar voren.
Cadeautjes onder de kerstboom en samen eten, de tulband stond altijd onder de stolp op tafel klaar om aan te snijden.
In de zomer maak ik vaak een citroen cake, nu heb ik dit recept een klein beetje aangepast en tijm eraan toegevoegd om er zo een vleugje kerst aan te geven.
Wat heb je nodig;
250 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram roomboter op kamer temperatuur
2 eieren
225 gram Griekse yoghurt
100 gram poedersuiker
2 citroenen
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
Verwarm de oven op 180 graden
1 klop de boter en poedersuiker tot een romig mengsel en voeg de eieren eraan toe tot dat ze goed zijn opgenomen
2 Voeg de bakingsoda en bakpoeder aan de bloem en voeg dit bij het botermengsel tijdens het mixen.
3 Rasp de schil van 1 citroen en meng dit samen met de sap van de citroen door de yoghurt.
4 Voeg de yoghurt toe aan het beslag en mix alles door voor ongeveer 5 minuten, verwijder ondertussen de blaadjes van de sleetjes van de tijm roer deze aan het einde met een spatel door het beslag.
5 Vet de bakvorm goed in en vul deze met het beslag.
6 De cake kan nu voor ongeveer 45 minuten in de oven.
7 Ondertussen rasp je de 2e citroen en pers je deze uit.
8 Doe de schil en sap van de citroen samen met 4 eetlepels suiker in een steelpannetje en verwarm dit op een lage temperatuur tot dat het een mooie siroop word.
9 Voeg op het laatst nog een beetje tijm door de siroop.
10 Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen. Haal de cake uit de vorm en schenk de siroop over de tulband.
Fijne Feestdagen
Heerlijk! Ga m zeker maken!