Chocolade Cake

Wie is er nou niet gek van chocolade?? Jammer is alleen dat de meeste baksels met chocolade veel suiker bevatten.

Deze cake kan je met een stuk minder schuld gevoel eten.

Wat heb je nodig;

3 eieren

4 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)

100 gram pure chocolade minimaal 70%

2 eetlepels gesmolten kokosolie

80 gram palmsuiker

300 gram speltbloem

2 theelepels bakpoeder

250 ml melk

2 handen pecannoten of walnoten

snufje zout

 

1) Klop de eieren, melk en palmsuiker goed door elkaar.

2) Meng alle droge ingredienten goed door elkaar.

3) Voeg het natte mengsel en droge mengsel samen tot een mooi beslag.

4) Hak de noten en chocolade grof in stukjes.

5) Doe de helft van de chocolade en de noten door het beslag en doe het beslag in een bakblik bekleed met bakpapier.

6) Strooi de rest van de chocolade over het beslag en doe de cake in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 30 minuten.

Cake is het lekkerst als de binnenkant nog lekker zacht is.

Smullen maar!!!!!

Zelf vond ik de cake de volgende dag nog lekkerder.

DSC_0052

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *