Appelkwark cake

Mijn vader heeft een appelboom geadopteerd bij de Olmenhorst zodat dat de kleinkinderen appeltjes kunnen plukken. Vorige week gingen wij met het mooie weer naar de Olmenhorst om de appels te oogsten. Eenmaal thuis wilde wij natuurlijk gelijk iets bakken.

Wat heb je nodig:

  • 2 grote appels
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 175 gram kwark
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 80 gram suiker
  • 1 flinke eetlepel kaneel
  • Verwijder het klokkenhuis uit de appel en snijd deze in dunne partjes.
  • Verdeel de kaneel over de appel en laat deze even apart staan. (je kan nog op smaak eetlepel suiker over de appeltjes doen.)
  • Mix de eieren,suiker en kwark goed luchtig.
  • Voeg de olie erbij en mix dit nog even kort.
  • Meng de bakpoeder en zout door de bloem.
  • Spatel rustig de bloem door het beslag.
  • Nu kan de cake opgebouwd worden, bekleed je cakevorm met bakpapier. (dit gaat makkelijker als je bakpapier nat maakt en goed uitknijpt)
  • Schep een beetje beslag in de vorm en leg de appels dakpansgewijs over het beslag.
  • Schep weer een laagje beslag over de appels en verdeel appels over het beslag.
  • Schep weer een laagje beslag en eindig met de appel partjes.
  • Plaats de appelcake voor ongeveer 40 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot dat de cake goudbruin is.
  • Haal de cake uit de oven en geniet HMMMMM


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *