Appelcake

foto 1-4

Deze appelcake is echt een topper hier in huis. Iedereen heeft wel eens dat je op de fruitschaal kijkt en dat je denkt die appels zijn eigenlijk niet meer zo lekker maar zonde om weg te doen. Gooi die appels zeker niet weg en maak deze heerlijke cake daarvan.

Met moederdag heb ik dit recept in mijn nieuwe hartvormige ovenschaaltje gemaakt.

Dit is een heel makkelijk recept en als je van deze cake een stukje extra neemt is dat niet zo erg.

Wat heb je nodig;

200 gram speltbloem (of gewone bloem net wat je in huis hebt)
3 appels
1 ei
3 thee lepels bakpoeder
100 gram honing
1 eetlepel kaneel
150 gram boter

1) Rasp of snijd 2,5 appel in kleine en fijne stukjes en laat het in een zeefje beetje uitlekken (vang het sap wel op).
2) De andere helft van de appel die je over hebt kan je in kleine partjes snijden voor decoratie op de cake.
3) Meng het bloem, bakpoeder en kaneel goed met elkaar.
4) Mix het boter en 1 ei goed door elkaar en voeg daarna rustig het bloem mengsel, honing en appel hieraan toe.
5) Merk je dat je beslag beetje droog is kan je beetje van het appelvocht toevoegen.
6) Als je beslag klaar is bedek je bakvorm dan met bakpapier en vul het bakblik met je beslag.
7) Als laats kan je de appelpartjes mooi verdelen op de bovenkant van de cake. Ik bak de stukjes meestal van te voren eerst even in klein beetje roomboter in de koekenpan.
8) De cake moet ongeveer voor 45 minuten in de oven op 180 graden. (elke oven is wel anders dus houd het goed in de gaten)

Dit is een cake die vrij vol is en klein beetje plakkerig blijft.

Veel bak plezier!!

foto 2-2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *