Havermout met Appel

Meestal begin ik mijn dag met een bakje warme Havermout.

Het is lekker snel klaar en kan er de hele ochtend weer tegen aan. De toppings die ik gebruik voor de havermout is elke keer weer verschillend net waar ik trek in heb.

 

Dit recept is toch wel echt mijn favoriet.

 

Wat heb je nodig voor 2 portie’s

200 ml amandelmelk

30 gram havermout

2 appels

1 theelepel kaneel

2 kleine theelepels kokosbloesemsuiker (of naar smaak)

 

  • Verwarm de melk en havermout op middelmatig vuur in een pannetje
  • Schil en rasp de appels en voeg dit bij de havermout
  • Voeg kaneel toe en roer alles goed door.
  • Laat de havermout ongeveer 10 minuten rustig pruttelen.
  • Verdeel de havermout over 2 kommen en maak de havermout op smaak met de kokosbloesemsuiker. (ongeveer klein theelepeltje per kom doe ik altijd)
  • Laat 1 kom afkoelen en zet deze afgedekt in de koelkast voor morgen ochtend zo hoef je deze alleen nog maar op te warmen.

 

DSC_0819

 

Je kan toevoegen aan de havermout wat jij lekker vind zoals een geraspte wortel, verse noten of ander fruit.