Kaneel is een specerij dat ik vaak gebruik in recepten. De geur en smaak van cinnamon Rolls geven mij altijd een gelukkig gevoel.
De eerste keer dat ik een cinnamon roll at was ik in Zweden. Patrick woonde daar voor 3 maanden voor zijn werk. Toen ik daar was en wij plaats namen op het terras voor een kopje thee zagen wij steeds die heerlijke broodjes langs gaan. De geur konden wij niet weerstaan en na de eerste hap begreep ik gelijk waarom dit vaak gegeten word.
Normaal gesproken maak je ze van deeg dat best een tijdje moet rijzen. Heel vaak komt het voor dat ik daar geen tijd voor heb dus heb ik ze gemaakt van croissantdeeg.
Wat heb je nodig;
1 blikje croissantdeeg
40 gram zachte roomboter of gewone boter
2,5 theelepel kaneel
40 gram suiker
- Rol het croissantdeeg uit en knijp de naden dicht en druk ze goed aan.
- Meng de kaneel en suiker door elkaar. Door eventueel 1 druppel Cinnamon Bark olie toe te voegen heb je nog meer die kaneel smaak.
- Smeer de boter over het deeg uit.
- Verdeel het Kaneel suiker over het boter.
- Rol het deeg van links naar rechts weer op en snijd met een scherp mes de deegrol in 6 plakjes.
- Leg de rolls met voldoende tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 10 tot 15 minuten tot dat ze mooi bruin zijn.