Onze kinderen zijn echt dol op sushi en willen dit het liefst elke dag wel eten.
Laatst kwam ik een plaatje tegen van een sushi taart en daarmee ben ik aan de slag gegaan.
Ik heb een springvorm van ongeveer 20 cm gebruikt.
Als je voor bijvoorbeeld een verjaardag een grotere taart wilt maken verdubbel dan aantal ingrediënten en pak een grotere springvorm.
Wat heb je nodig;
300 gram sushi rijst
3 eetlepels sushi azijn/ rijst azijn
6 eetlepels mayonaise
1,5 theelepel wasabi pasta
1 theelepel honing
peper en zout
2 nori vellen
1 avocado
1 komkommer
2 paprika
Gebruik aan ingrediënten zoals groenten of vis wat jezelf lekker vind.
- kook de sushirijst zoals beschreven op de verpakking zodra deze klaar is voeg je de azijn toe aan de rijst. Laat de rijst goed afkoelen.
- Snijd ondertussen de avocado in plakjes, paprika in kleine stukjes en de komkommer. Ik verwijder wel de zaadlijst uit de komkommer.
- Meng de mayonaise met de wasabi, honing en peper en zout op smaak.
- Knip de nori vellen op maat zodat ze in de springvorm passen. knip van de restje kleine reepjes.
- Leg een nori vel op de bodem en verdeel de helft van rijst over het nori vel.
- Smeer de helft van de wasabi mayonaise over de rijst en verdeel de helft van de groenten.
- Plaats een nori vel over de groeten en verdeel de andere helft van de rijst gevolgd door de wasabi vellen en de groenten.
- Verdeel de reepjes nori vel die je geknipt hebt over de groenten.
- Snijd de taart in punten en serveer met nog een beetje wasabi mayonaise en soja saus.