Rucola Pesto is echt de meest gebruikte pesto hier in huis. Wij gebruiken het overal voor zoals door de pasta, salade, op een broodje of bij een stukje vlees of vis.
De Pesto heeft een pittige en volle smaak, ik moet zeggen als ik de pesto met rucola uit de tuin maak is de pesto stuk pittiger dan met rucola uit de winkel. Soms maak ik de pesto met knoflook maar niet altijd dit is net waarvoor ik het wil gebruiken of waar ik trek in heb.
Je kan veel kruiden nog toevoegen naar smaak zoals peterselie of bieslook.
De pesto kan je goed bewaren in een schone glazen pot, elke keer nadat je de pesto gebruikt hebt sluit je de pesto af met een laagje goede olijfolie. Zo kan je de pesto zeker 1,5 week in de koelkast bewaren.
Wat heb je nodig;
150 gram rucola
75 gram walnoten
50 gram Pecorino
80 ml goede olijfolie extra vergine
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
peper en zout naar smaak
1) Rooster de walnoten even kort.
2) Was de Rucola en rasp de pecorino fijn
3) Meng alle ingrediënten samen met de helft van de olijfolie fijn in een keukenmachine.
4) Als het droger wordt schenk je de rest van de olijfolie rustig bij de pesto tot dat het een mooie pesto is.
5) Giet de pesto over in een schone pot en sluit de pesto af met een beetje olie.