Ik had veel wortels uit de tuin dus vond het weer eens tijd voor een lekkere wortelcake.
Dit keer heb ik de cake zonder eieren gemaakt omdat ik dit eens wilde proberen voor iemand die niet zo goed op eieren reageert.
Als je de cake iets luchtiger wilt hebben voeg dan 3 eieren toe.
Wat heb je nodig:
200 gram speltbloem
200 gram geraspte wortel
80 gram walnoten
150 gram gesmolten roomboter
50 gram honing
30 gram maple syrup
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel speculaas kruiden
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
1) Verwarm de oven voor op 175 graden, vet je cake vorm in of plaats een bak papiertje in de vorm.
2) Doe de gesmolten boter, wortels, honing, maple syrup en zout bij elkaar en meng dit goed.
3) Hak de walnoten fijn en meng dit bij het wortel mengsel.
4) Voeg nu de overige ingredienten bij het wortelmengsel.
5) Vul nu je cake blik met het beslag.
6) Nu kan het beslag in de oven voor ongeveer 45 minuten. check de cake door met een saté prikker in de cake te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar.
Als je de cake zonder eieren doet blijft de cake wel iets plakkerig, wil je de cake met eieren maken voeg ze dan bij het wortelmengsel eerst toe en klop dit even goed door.