Wie zoet is krijgt lekkers!! Ik ben gek op Taai Taai daarom ben ik aan de slag gegaan om het zelf te maken.
Ik kan jullie dan ook net nog op de valreep een recept mee geven om Taai Taai te maken voor morgen met pakjes avond.
Bij deze wens ik ook iedereen een fijne pakjesavond toe dat de kids maar goed verwend mogen worden door die goede ouwe Sint!
Wat heb je nodig;
250 gram Roggebloem
200 gram speltbloem
220 gram honing
3 eetlepels gesmolten roomboter
4 eetlepels melk
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
snufje peper
4 eetlepels speculaaskruiden
1,5 eetlepel gebroken anijszaadjes
1 eigeel
1) Meng alle producten goed door elkaar met een keukenmachine of een spatel in het begin en daarna met de handen kneden. Het deeg blijft behoorlijk plakkerig, als dit niet echt geval is en je merkt dat het deeg nog erg droog is doe er dan een beetje melk bij.
2) Als je een mooi plakkerig deeg hebt laat het dan minimaal 60 minuten in de koelkast rusten.
3) Verwarm de oven voor op 200 graden
4) Rol je deeg uit en maak er de vorm van die je wilt op een bakplaat met bakpapier.
5) Bestrijk de bovenkant met eigeel voor een mooie glans en kleur.
6) Nu kan je de Taai Taai pop in de oven doen voor ongeveer 15 minuten.
Ik heb vormpjes van Gingerbread gebruikt die heb ik bij de Hema dit jaar gekocht.