Er zijn veel verschillende manieren om krokante frietjes in de oven te maken.
Ik heb zoete aardappels gebruikt en ze een krokant laagje gegeven van broodkruimels paneermeel.
Wat heb je nodig;
3 zoete aardappelen
4 eetlepels olie
5 eetlepels paneermeel van broodkruimels
peper en zout
- Schil en snijd de aardappels in frietjes
- Was ze in koud water en dep ze daarna droog.
- Leg de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Schenk de olie over de aardappels en meng het even goed door elkaar.
- Strooi nu de broodkruimels over de frietjes en zorg ervoor dat ze aan de aardappel blijven plakken.
- Strooi nog wat peper en zout naar smaak erover en plaats nu de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden tot dat ze mooi goud bruin zijn en gaar.
Ik heb zelf een sausje van kwark en basamico stroop erbij gemaakt.