Vanmorgen ben ik de dag met een lekker Kaki Sapje begonnen. Kaki is nu volop te krijgen op de markt of in de supermarkt. Deze vrucht zit boordevol vitamine en kan je goed in je sapjes of gerechten verwerken.
Kaki is goed rijp als de schil oranje/rood is , je kan deze dan ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren.
Eet of verwerk de kaki gewoon met schil daar zitten de meeste vitamine en vezels in.
Wat heb je nodig;
1 Kaki
2 sinaasappels
klein stukje gember naar smaak.
1) Verwijder de blaadjes van de kaki en schil de gember.
2) Als je een slowjuicer of sapcentrifuge gebruikt schil dan de sinaasappels en snij deze in 4 stukjes. Als je een blender gebruikt kan je de sinaasappels beter los persen en dan het sap later bij de kaki voegen.
3) Doe de kaki, gember en sinaasappels in de slowjuicer. Als je een blender gebruikt doe je de kaki, gember en sap van de sinaasappels in de blender en dan mix je dit samen als het iets te dik is kan je er beetje water bij doen.
Als variatie kan je er ook een appel of grapefruit bij doen.