Misschien leuk om verschillende kleuren stoofperen op tafel met de kerst te zetten??
Zo zag ik bij de show van 24 Kitchen dat Rudolph te peertjes stoofde in witte wijn met beetje kurkuma.
Zelf hou ik niet van alcohol en voor de kinderen is dit ook niet echt lekker. Ik heb deze peertjes in appelsap gestoofd.
Wat heb je nodig;
10 peertjes
500 ml vocht
1 theelepel kurkuma
2 blaadjes laurier
- Schil de peertjes.
- Zet ze rechtop in een pan met een dikke bodem
- Doe het vocht in de pan tot dat de peertjes onderstaan, ik heb appelsap gebruikt.
- Breng rustig alles aan de kook en zet het vuur laag.
- Plaats je deksel op de pan voor de helft ( Je pan niet helemaal dicht).
- Stoof de peertjes nu rustig op laag vuur voor ongeveer 60 minuten.
Kijk ook eens naar de Kaneel stoofperen of Peren gestoofd in bietensap.