Camembert uit de oven

Toen ik 5 december met de familie bij mijn nicht aan het eten was had ze een Camembert uit de oven. Ik had dit eigenlijk nog nooit zo gegeten maar het smaakte mij erg goed. Het leuke hiervan vond ik dat je op een hele snelle manier een soort kaasfondue op tafel hebt staan en je met zijn allen hiervan kan eten.

Hoe gezellig is het als je mensen op de borrel krijgt en je dit neer zet met verschillende soorten groenten en stevig brood.

Dit is ook leuk als voorgerecht met de kerst met een goed glas wijn erbij.

 

1 camembert is ongeveer voor 2 tot 3 personen

Wat heb je nodig;

1 Camembert

2 teentjes knoflook in fijne plakjes gesneden

Naaldjes van 1 takje rozemarijn

Scheutje olijfolie

1 theelepel honing

Eventueel nog beetje peper en zout naar smaak als je dit lekker vind.

 

  1. Haal de deksel van de Camembert af en snijd het kapje van de kaas af.
  2. Steek de schijfjes knoflook in de kaas en strooi de rozemarijn naaldjes over de kaas.
  3. Doe nu de honing en scheutje olijfolie over de kaas.
  4. Plaats nu je camembert in de oven voor ongeveer 15 minuten. (doe hier nog wel even een bakpapiertje onder)

 

  • Het is lekker om stevig brood met een beetje olijfolie te besprenkelen en te bestrooien met zeezout en dit ook even in de oven te doen voor 10 minuten.
  • Hak gedroogde cranberry’s en walnoten fijn en dip eerst je broodje of groenten in de kaas en daarna in het cranberry met noten mengsel.
  • Serveer verschillende soorten groenten bij de camembert.
  • Voeg de smaken toe aan de camembert die jij lekker vind, denk bijvoorbeeld aan chilivlokken, tijm, cranberry’s enz. enz.

DSC_0407

 

DSC_0420 (1)

Je kan kleine stukjes brood rijgen aan een rozemarijn stokje en daarna even in de oven bakken.

DSC_0419

Gedroogde cranberry’s en walnoten fijn gehakt als dip.

Inspiratie voor dit gerecht komt van Jamie Oliver.