Granaatappel met Tijm Jam

De kleur rood komt gelijk bij mij op als ik aan de kerst denk.

De mooie heldere kleur van granaatappel pitjes vind ik zo mooi en geeft een gerecht een frisse en vrolijke touch.

Dit recept kwam ik tegen op de blog van The Green Kitchen. Als je van de Pure Keuken houd dan moet je zeker deze blog eens gaan bekijken. Een gezin dat de hele wereld over reist en vanuit die belevenissen mooie gerechten maken met alleen maar verse en eerlijke ingrediënten.

Deze jam vond ik zeker tussen de kerst recepten passen. Net als een cranberry compote kan je deze goed bij verschillende gerechten gebruiken maar bijvoorbeeld ook op een vers gebakken broodje of pannenkoek bij het kerstontbijt.

Wat heb je nodig;

2 granaatappels

Tijmblaadjes van 6 takjes

250 gram frambozen

70 gram honing of agave siroop

1 citroen

 

  1. Verwijder de pitjes uit de granaatappel.
  2. Pers de citroen
  3. Doe de granaatappel pitjes, frambozen en honing/agave siroop in een pan. Het liefst een pan met een dikke bodem.
  4. Zet de pan op middelmatig vuur tot dat het gaat borrelen.
  5. Zodra het borrelt zet je het gas laag en laat je het ongeveer 20 tot 30 minuten op laag vuur staan.
  6. Voeg als laats de tijmblaadjes en citroen sap toe en laat dit nog zo 15 minuten staan.
  7. Doe je jam in een schone pot die goed sluit, je kan de jam goed bewaren in de koelkast.

 

DSC_0221

Verpak je potje Jam leuk en je hebt gelijk een leuk presentje om mee te nemen naar het kerstdiner.