Als ik pasta heb gegeten heb ik altijd daarna last van krampen in mijn buik of een opgezet gevoel.
Laats heb ik courgette spaghetti met tomatensaus gegeten en ik vond dit verassend lekker.
Nou betekend dit natuurlijk niet dat ik nooit meer een lekker bordje met pasta eet maar om zo af te wisselen is dit een goede optie.
Ik reken altijd gemiddeld 1 courgette per persoon. Ik bak de courgette niet eerst om zo alle voedingsstoffen te behouden en je zal merken dat het ook echt niet nodig is.
1) Maak een lekkere tomatensaus met groenten (Klink hier voor recept)
2) Maak van de courgette slierten en als je geen Spirelli hebt kan je ook gewoon blokjes snijden.
3) Serveer de courgette samen met een home made tomatensaus met veel groenten en je hebt een heerlijke maaltijd.
4) Als extra kan je nog een parmezaanse kaas erbij serveren.
Ideaal keuken hulpmiddel is de Spirelli die kan je in de betere kookwinkels kopen. Hier kan je slierten van groenten mee maken en is dus erg handig voor je courgette.
Ik gebruik dit handige hulpje erg vaak ook voor komkommer in de salade of wortel voor in de wortel cake.
Vooral kinderen vinden dit lekker en zo krijgen ze behoorlijk wat groenten binnen.