Toen ik klein was vierde wij altijd bij mijn oma kerst. Als wij dan bij haar kwamen liepen wij eerst naar de mooi versierde boom om te tellen hoeveel cadeautjes er lagen. Ik kan je vertellen dat dit er altijd heel veel waren.
Op de tafel stonden dan allemaal lekkernijen voor bij de koffie of thee. Wat er altijd bij hoorde was een Tulband, Ik vond dit als kind er altijd zo mooi uitzien en kon dan ook niet wachten tot dat die werd aangesneden.
Daarom wil ik graag dit recept voor een Cranberry Tulband met jullie delen.
Wat heb je nodig;
250 gram bloem of speltbloem
5 gram bakpoeder
250 gram zachte roomboter
4 ei dooiers
4 eiwitten
6 eetlepels honing
snufje zout
2 theelepels kaneel
5 eetlepels cranberry compote
1) Meng in een kom de bloem, bakpoeder, zout en kaneel goed door.
2) Meng in een andere kom de boter, honing en ei dooiers goed door elkaar.
3) Voeg rustig het bloem mengsel bij het boter mengsel en mix dit goed tot het een mooi beslag is geworden.
4) spatel de cranberry compote door het beslag.
5) Klop de eiwitten op in een vetvrije kom en meng dit met een spatel luchtig door het beslag heen.
6) Vet de bakvorm in en doe de vorm met beslag voor gemiddeld 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
7) Als je een prikker in de cake steekt en die komt er schoon uit is de cake gaar.
Normaal gesproken gebruik ik geen poedersuiker maar met kerst staat dit wel erg leuk.
Als je nog cranberry compote over hebt kan je dit erbij serveren.