Pulled Pork

Mijn vriend heeft zeker drie weken gezeurd of ik een keer Pulled Pork voor hem wil maken. Zelf had ik dit nog nooit gegeten dus ik moest mij er eerst even in verdiepen.

Na wat recepten gelezen te hebben van echte Amerikaanse Pulled Pork en veel variaties daarop ben ik in de ochtend begonnen met de bereiding van een mooi stuk Procureur. Niet overal is dit te vinden maar vaak bij de slager of de betere supermarkten kan je dit wel krijgen.

Hou er rekening mee dat dit vlees zeker zo zeven uur op een lage temperatuur in de oven moet stoven.

Uiteindelijk vond ik een lekker recept op de site Es’ Factory en die heb ik dan ook gevolgd met paar hele kleine aanpassingen.

 

Wat heb je nodig;

1 Procureur van ongeveer 1 tot 1,5 kilo

150 milliliter kippenbouillon

75 milliliter wijnazijn

2 theelepels  paprikapoeder

2 uien, in grove stukken gesneden

4 tenen knoflook, grof gehakt

200 milliliter barbecue saus

3 eetlepels honing

1 eetlepel mosterd

2 takjes rozemarijn

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel cayennepeper, meer of minder naar smaak

1 theelepel kaneel

2 theelepels zout

1 theelepel peper

 

Gebruik een Slowcooker of een pan met een dikke bodem en deksel die in de oven kan. Als je een pan in de oven doet zoals ik dit heb gedaan zet dan de oven op 150 graden.

 

1) Doe de olijfolie in de pan.

2) Doe de rest van de ingrediënten erbij.

3) Zet de pan in de oven.

4) Kijk na 2 uur eens in de pan, mocht er iets te veel vocht verdampt zijn dan iets water toevoegen.

5) Kijk elke 2 uur even in de pan hoe het gaat en zorg dat er niet te weinig vocht in de pan zit.

6) Na ongeveer 6 tot 7 uur is het vlees zo zacht dat het makkelijk met 2 vorken uit elkaar te trekken is.

7) Serveer op een broodje met een koolsalade en een knoflook of barbecue saus.

Zelf heb ik de Pulled Pork op kleine Turkse broodjes gedaan maar op andere broodjes of gewoon bij lekkere groenten is dit vlees ook erg lekker. DSC_0200_2

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *