Pompoen Kerrie Soep

Wat een mooie dagen hebben we nog cadeau gekregen. Ik ben bang dat vandaag toch echt de laatste dag zal zijn.

Overal zie je alweer de mooie pompoenen in de winkels en op markten liggen. Niks laat mij meer aan de herfst denken dan een mooie pompoen.

Ik vond het dan ook tijd voor een lekker soepje.

 

Wat heb je nodig;

1 pompoen (ongeveer 1 tot 1,5 kilo)

1 liter groenten of kippen bouillon

2 grote uien in grove stukjes

2 eetlepels kerrie poeder

zout en peper naar smaak

 

1) Snij de pompoen door midden en verwijder de pitjes, schil de pompoen met een dunschiller.

2) Maak blokjes van de pompoen en bak dit even een 5 minuten in de koekenpan.

3) Voeg na 3 minuten bakken 2 eetlepels kerrie toe aan de pompoen.

4) Als je klaar bent met het bakken van de pompoen laat de bouillon, uien en pompoen ongeveer 30 minuten op laag vuur staan.

5) Als de pompoen goed zacht is haal je de pan van het vuur af en pureer je de soep met een staafmixer.

Wil je de soep op een leuke manier presenteren hol dan een pompoen uit maar laat ongeveer een rand van 1 cm zitten.

DSC_0623

Deze soep vult goed, serveer er een lekker broodje bij en je hebt een heerlijke avond maaltijd.

DSC_0628

Pompoen is rijk aan vitamine A,C en E.

Vitamine A kalmeert de huid en Vitamine C en E zijn goede antioxidanten die huidveroudering tegen gaan.

Pompoen herfst scrub;

Meng pulp van de pompoen en een beetje kaneel samen met wat zeezout voor een fijne body scrub. Na deze scrub voelt je huid weer zacht aan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *