Je zou toch zeggen waarom ik zoiets makkelijks als appelmoes op de blog zet.
Kijk maar eens bij de meeste huishoudens in de koelkast. Iedereen heeft wel een potje appelmoes staan. Maar zelf appelmoes maken wordt heel weinig gedaan terwijl het zo makkelijk en ook snel gemaakt is.
Buiten dat er in een potje appelmoes vrij veel suikers zitten is eigen gemaakte moes of compote echt veel lekkerder.
Wat heb je nodig;
1,5 kg appels geschild en in blokjes (ongeveer voor 3 tot 4 jam potjes)
1 theelepel kaneel (of naar smaak toevoegen)
bodempje water
Doe de appels en kaneel in de pan met een klein bodempje water. Laat de appels rustig op laag vuur pruttelen tot dat ze gaar zijn. Roer de appels af en toe even goed door en zorg dat er niet te weinig vocht in de pan zit. Zit er te weinig vocht in de pan voeg dan een beetje water toe.
Je kan de stukjes wat grover laten tot dat je een lekkere compote hebt of goed fijn laten koken tot een lekkere moes.
Laat de appel compote of moes afkoelen en vul 3 tot 4 gesteriliseerde potten.
Waren de appels te zuur of wil je de appelmoes zoeter hebben kan je een klein beetje honing toevoegen.
Zelf bewaar ik de appelmoes in Mason Jar potten waardoor ik de appelmoes lang kan bewaren.
Ook leuk om iemand cadeau te doen.
Appel heeft veel positieve eigenschappen voor je huid.
Een appel bevat antioxidanten als flavenoiden en fenolen, deze antioxidanten helpen je huid te verstevigen.
Kaneel maakt de kans op huidirritatie’s minder.