Mijn vader kwam van de week witte asperges brengen. Die avond aten wij gelijk asperges op de klassieke wijze. De volgende dag hadden wij niet zoveel tijd ivm dansen van Quinty dus wilde ik een makkelijk en snel gerecht maken met de laatste asperges.
Ik had nog een blikje croissant deeg staan die op moest dus wilde daarmee iets maken.
Het is een recept wat makkelijk te maken is en ook lekker is voor het ontbijt of voor bij de borrel.
Wat heb je nodig;
1 blikje croissant deeg voor grote croissants
125 gram creme fraiche
5 plakjes beenham
2 stengels bosui fijn gesneden.
5 eieren
6 witte asperges schoongemaakt en voor ongeveer 10 minuten gekookt of gestoomd in de stoomoven.
peper en zout
- Vouw het deeg dubbel en rol het uit met een roller tot ongeveer de grote van je bakplaat.
- Leg het deeg op de bakplaat bekleed met bakpapier.
- Vouw de zijkanten een klein beetje om zodat de plaat tijdens het bakken een opstaande rand krijgt.
- Meng de crème fraîche, 2 plakjes ham in stukjes gesneden en de helft van de bosui goed door elkaar.
- Breng het crème fraîche mengsel op smaak met Peper en smaak en bestrijk het deeg hiermee.
- Halveer de asperges in de lengte en verdeel deze op het deeg.
- Snijd de plakjes ham in 4 stukjes en verdeel deze over de asperges.
- Bestrijk de randen met een beetje melk.
- Plaats de ovenplaat voor ongeveer 10 min in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en tik 5 eieren stuk op de plaat en plaats deze terug in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten tot dat de eieren gestold zijn.
- Haal uit de oven en bestrooi nog met wat gesneden bosui.