Scones

Met de paasdagen heb ik deze makkelijke scones gemaakt voor de brunch met de familie.

Ik heb mini scones gebakken en belegd met aardbeien en Gember Lemon Curd.

Het is belangrijk dat je de oven goed voor verwarmt op 220 graden. De scones gaan op deze hoge temperatuur voor ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven.

Wat heb je nodig (ongeveer voor 12 grote scones of 24 klein scones)

  1. 250 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 30 gram koude boter in kleine blokjes
  3. 3 eetlepels suiker
  4. snufje zout
  5. 1 ei
  6. 100 ml Griekse yoghurt
  7. Klein beetje melk op de bovenkant van de scones te bestrijken
  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg de boter bij de droge ingrediënten en kneed dit tussen je vingers tot een kruimel deeg.
  3. Voeg een ei en yoghurt toe en kneed dit tot een mooi deeg. Probeer niet te lang te kneden.
  4. Leg een bakpapiertje op je werkblad met daarop je deeg en leg daar weer een papiertje op. Zo kan je het deeg goed rollen met een deegroller zonder dat het blijft plakken en je hele werkblad onder ligt met bloem.
  5. Rol het deeg mooi uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik.
  6. Pak een ronde uitsteker, kies daarin zelf de grote die je wilt hebben.
  7. Steek rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  8. Bestrijk de bovenkant met een beetje melk zodat de scones een mooie kleur in de oven krijgen.
  9. Plaats de bakplaat in de oven voor ongeveer 12 tot 15 minuten ligt een beetje aan de grote van de scones. Houd ze goed in de gaten.
  10. De scones zijn klaar als ze een goudbruine kleur hebben.