Ik had nog nooit een Lemon curd gemaakt. Ik dacht eigenlijk dat het altijd heel ingewikkeld was en vaak mislukte. Zo jammer want je kan het voor zoveel gerechten gebruiken.
Ik ben aan de slag gegaan en heb er gember aan toe gevoegd. Ik vind citroen en gember een hele mooie combinatie.
Wat heb je nodig;
- Sap van 2 grote citroenen
- Rasp van 2 citroenen
- ongeveer 4 cm verse gember fijn geraspt.
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 100 gram roomboter
- 120 gram suiker
- Doe de roomboter samen met de suiker, rasp van de citroen en gember in de pan. gebruik het liefst een pan met een dikke bodem en verwarm alles op een lage temperatuur.
- Laat de boter en suiker goed smelten en klop alles goed door met een garde.
- Als alles goed is gesmolten voeg je de citroensap aan de boter toe.
- Blijf goed roeren tot dat alles goed vermengt is en voeg 1 voor 1 de eieren en dooiers toe.
- Nu is het een kwestie van roeren en roeren.
- Na ongeveer 10 tot 15 minuten merk je dat de curd dikker word.
- Om te controleren of de curd goed is doop je een spatel in het mengsel en trek je er met je vinger een streep over. Als de curd niet meer doorloopt, is deze goed.
- Haal de pan van het fornuis en laat deze afkoelen. Roer af en toe nog wel even alles goed door.
- Was een potje goed af en steriliseer deze door het voor 10 minuten op 180 graden in de oven te zetten.
- Schep de curd in het glazen potje en bewaar het in de koelkast.