Als je eenmaal zelf je kruidenboter hebt gemaakt wil je nooit meer een andere.
Het is zo makkelijk om zelf te maken en zo kan je de smaak eraan geven die jij lekker vind.
Heerlijk op een lekker stukje stokbrood en voor bij de gourmet met de kerst.
Vaak maak ik deze boter om als klein presentje mee te nemen als wij ergens zijn uitgenodigd.
Ik waarschuw je wel gelijk, voortaan vraagt iedereen of je die lekkere boter wil meenemen voor bij de borrel.
Wat heb je nodig;
1 pakje ongezouten boter op kamer temperatuur
1 paprika
1 tot 2 teentjes knoflook
peterselie
bieslook
1 rode ui
1 theelepel honing
peper en zout naar smaak
Je kan van alles kwa smaken in deze boter verwerken zoals een tomaat (verwijder dan wel de pitjes) of andere kruiden kijk gewoon wat jij lekker vind.
- Snijd de paprika in hele kleine stukjes en laat deze even uitlekken in een vergiet.
- Snijd de ui, knoflook en de kruiden fijn.
- Zodra de paprika goed is uitgelekt doe je alle ingrediënten in een kom samen met de boter.
- Roer nu alles goed door elkaar zodat de kruiden enz goed verdeeld zijn door de boter.
- Maak de boter nu op smaak met peper en zout.
- Doe de boter in een bakje of maak er een rolletje van in een stukje bakpapier.
- Bewaar de boter in de koelkast en haal even voordat je het wil smeren uit de koelkast om wat zachter te laten worden.
Hoe leuk is het om mee te nemen als presentje met de kerstdagen.