Een paar weken terug kreeg ik een leuk pakketje opgestuurd van Theefit.
Theefit is een bedrijf dat op thee gericht is en veel verschillende soorten thee op hun site verkopen.
Ik ben echt een theeleut, toen wij voor een keuken gingen kijken zei mijn vriend als eerst tegen de adviseur er moet een grote oven en Quooker in komen dan is mijn vriendin tevreden.
Ik drink de hele dag water of thee, zoals jullie begrijpen staat mijn kast dus ook aardig vol met veel verschillende smaken en probeer ik mijn klanten in de salon elke keer weer een andere beleving met thee mee te geven.
Het eerste wat ik altijd doe als ik een bepaalde thee nog niet geproefd hebt is ruiken. Als ik een thee niet lekker vind ruiken geloof mij dan doet het niks met mij en vind ik de smaak niet lekker.
Het eerste wat ik dus deed waren de goud gekleurde zakjes waar de thee van theefit in zit open maken en ruiken.
De Himalayen Green thee sprong er voor mij uit en ik dacht gelijk aan een kopje van deze thee met een plakje citroen cake.
Ik ben dus aan de slag gegaan en er ontstond een citroencake met groene thee.
Wat heb je nodig voor een kleine cake;
70 gram boter
70 gram palmsuiker
70 gram bloem
1 ei
1,5 theelepel bakpoeder
1 citroen
60 ml kokend water
1 eetlepel losse thee (ik heb dus de Himalayen Green thee gebruikt dit is een groene thee met Lemongrass)
Verwarm je oven op 180 graden.
- Laat de thee goed trekken in het water, ik heb de losse thee in vulzakjes gedaan maar dit kan ook in een theezeefje.
- Mix de boter samen met ei en suiker tot dat het mooi gemengd is.
- Zeef het bloem en voeg de bakpoeder en zout hieraan toe
- Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
- Doe nu alles samen in de kom incl. de thee en roer dit samen goed door tot dat het een mooi beslag is.
- Doe nu de cake in een kleine ingevette cakevorm.
- De cake mag er nu voor ongeveer 40 a 50 minuten in de oven.
- Check met een prikker of de cake gaar is, deze cake blijft een beetje plakkerig.