Bij de bakker haalde ik vaak van die lekkere Spelt Bars met verschillende zaden en noten. Toen ik een zak met gepofte spelt had gekocht kwam ik gelijk op het idee om daar grove koekjes/repen van te maken.
Ik maak ze vaak begin van de week zodat ik altijd een makkelijk tussendoortje op voorraad heb.
Wat heb je nodig;
100 gram havermout
100 gram havermeel (je kan ook havermout heel fijn malen in de keukenmachine)
100 gram kokosolie
60 gram honing (als ze zoeter wilt hebben gebruik dan meer)
30 gram gepofte spelt
1 eetlepel kaneel
20 gram fijn gesneden gedroogde cranberry’s
20 gram fijn gesneden walnoten
3 eetlepel lijnzaad.
Verwarm de oven op 180 graden.
- Smelt de kokosolie in een pannetje
- Doe alle ingredienten bij elkaar incl. de gesmolten kokosolie
- Meng alles goed door elkaar en doe alles in een ovenschaal bedekt met bakpapier
- Zorg ervoor dat je alles goed aandrukt.
- Nu kan alles voor ongeveer 15 tot 20 min in de oven dit ligt helemaal aan je oven. Zodra het er mooi bruin uitziet is het goed.
- Zelf breek ik altijd grove stukjes ervan.
Als je het beetje verkruimeld dan heb je een lekkere granola voor in je yoghurt.